Снимка: БГНЕС

Предстоят ли нови избори след подаване на оставката на настоящото правителство?

"Ще се опитаме да удържим рамката, такава каквато е предложена от Министерството на финансите, за да може по балансиран и разумен начин да се подпомогнат бизнеса, домакинствата и гражданите". Това заяви пред БНТ Антоанета Цонева от "Демократична България".

Още по темата

Тя отбеляза, че пенсиите са с най-резкия ръст през последните 12 години със заложената актуализация на бюджета и тя е със скок общо над 26%. "Това е реално увеличение с 10% от 1 юли и със заявка през октомври да са преизчислени". Според нея може да има проблем при увеличение на сроковете заради забавянето на разглеждането на бюджета заради вота на недоверие.

Все пак Цонева уточни, че разговорите за бюджета са много интензивни от началото на месец юли и между коалиционните партньори е постигнат консенсус по финансовата рамка. Даваме си сметка каква нужда имат от подкрепа домакинствата и бизнеса, коментира Цонева, но допълни, че си дават сметка, че са правителство в оставка.

Тя очерта 2 сценария - или ще се направи кабинет с първия мандат от "Продължаваме промяната" или ще се отиде на избори. Не допусна хипотеза, при която "Демократична България" да получат мандат за съставяне на правителство, а са фокусирани върху това какво ще предложат "Продължаваме промяната" в първия мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase