Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес ставаме свидетели на поредния саботаж на работата на българския парламент. Стана ясно, че тези парламентарни групи, които претендират да управляват държавата, нямат никаква отговорност към бъдещето на България.“ Това заяви председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция в Народното събрание по повод неуспешния опит да бъде събран кворум в пленарната зала.

Той обърна внимание, че това ново мнозинство не иска бъгарските граждани да бъдат компенсирани, българския бизнес да бъде компенсиран.

Свиленски заяви, че четвърта точка е предвиждала процедурни правила за председател на КПКОНПИ.

"Не искат да има избран председател на КПКОНПИ. Това беше причината да има вот на недоверие. Това беше причината да бъде свален Никола Минчев. Това беше причината българският парламент да не работи и да отидем на избори в безвремие три,шест, девет месеца, една година, да няма председател на КПКОНПИ, да няма иззети свръхпечалби от енергийните дружества, да няма европейски средства за България", каза той.

Още по темата

Според него миналата седмица новото мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС, ИТН, "Възраждане" са искали извънредни заседания в събота и в неделя, защото е важно да има председател на парламента. "Днес ги няма в залата, днес искат да няма председател, днес искат да има безвремие, хаос, да няма подредена държава", заяви още Свиленски.

Той обърна внимание, че довечера има вот на недоверие и очаква, че те ще постъпят безотговорно и няма да се явят в зала от страх да не загубят вота.

"26 народни представители от БСП ще бъдем довечера заедно. "БСП за България" като парламентарна група е единна и ще подкрепим правителството, няма да подкрепим вота. Надявам се до довечера и други народни представители да се присъединят и да подкрепят правителството", добави Свиленски.

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 месец

Свиленски, забрави ли, че БСП не се регистрираше най-редовно, когато управляваха ГЕРБ. Правилно е да кажеш " сега те постъпват като нас".

14

Анонимен

преди 1 месец

Тия от БСП да не се опитват да демагогстват с загрижеността си към народа! От тридесет + години се мотаят във властта и всички виждаме докъде докараха народа и държавата!Фалирали банки,престъпна приватизация,съсипано здравеопазване,образование,престъпност,корупция,далавери за милиарди,глад,мизерия,смърт,изчезващ народ и провалена държава! Всичките тези "екстри" се случиха с активното участие на мизерниците,които и в момента са в далаверата с Кокорчо в ограбването и загробването на РОДИНАТА ни!

13

Кънчо

преди 1 месец

Самият факт, че сте в управление и се наричате промяна е меко казано скандал. Чак толкова ли са глупави тия "умните и красивите" по площадите, дето викат да оставате.Имена като Р.Гечев - спец по фалити, *** - спец по ликвидация и приватизация, Гуцанов - спец по далавери с имоти общинска или държавна собственост и тн. Ама вие сте най-голямото зло и по вашо управление страната винаги е била в криза, безпаричие и фалит. Сега имате наглостта да се наричате "промяна" ай сиктир бе. Дано мине вота