Снимка: БГНЕС

Спекулации са твърденията, че ще правя партия. Не съм канен да съм част от бъдещите листи на "Продължаваме промяната". Това заяви в парламентарните кулоари министърът на спорта Радостин Василев след края на вота. Той не е мислил колко дълго ще оцелее правителството, но не е очаквал, че в такъв момент държавата ще бъде вкарана в хаос, и то от ИТН.

На въпрос дали очаква досега управлявалото мнозинство да намери така необходимите му 6 гласа, за да състави нов кабинет, той призова да се замислят дали си струва.

"Трябва да се замислим искаме ли тези хора да управляват един бъдеш парламент. Тези, които днес гласуваха срещу правителството да ти правят мнозинство. Това е твърде рисково според мен", заяви Василев. Само онези, които напуснали навреме, били хората със смелостта и оттам нататък "Промяната" търсели подкрепа. Той обаче бил сигурен, че 19-те, останали в ИТН, няма да си променят мнението.

Василев се надява следващият спортен министър да завърши двата големи инфраструктурни  спортни проекта - "Червено знаме" и в Плевен, както и оше 10-15 по-малки. Очаква довършване на реформата в спортното законодателство и продължаване на антикорупционната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase