Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Часове преди вота на недоверие поддръжници на ДПС и "Възраждане" се събраха на площада пред катедралата "Александър Невски" и поискаха оставката на правителството.

Изненадващо сред тях се разходи депутата Делян Пеевски.

Депутати и симпатизанти скандираха "ДПС", а край Пеевски се виеше опашка от желаещи да се снимат с него. Пред тях той извика, че е срещу мафията и правителството.

Той не се е появявал в публичното пространство от дълго време. Беше и единствения депутат, който не се появи на гласуването на оставката на председателя на НС Никола Минчев, която отприщи началото на протестите миналата седмица.

След като премина през протеста Пеевски заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ влезе в парламента и очевидно ще участва в гласуването на вота на недоверие.

Аз ще гласувам срещу олигархията. Това каза пред журналисти народният представител от ДПС по повод гласуването на вота на недоверие към правителството, предаде репортер на БГНЕС.

„Най-правилното нещо е да отидем на избори, за да може народът да избере хора, а не олигархията да управлява държавата“, заяви той.

Пеевски уточни, че не може да каже дали отиваме на избори, като подчетра, че всеки депутат е свободен да гласува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар