Снимка: БГНЕС

Три пъти днес правителството падна и това, което ще се види на извънредното заседание е, че правителството ще падне за четвърти и пети път, ако има прегласуване. Това заяви пред журналисти Десислава Атанасова, председател на ПГ ГЕРБ-СДС във връзка с проваленото редовно заседание на парламента тази сутрин заради липсата на кворум.

Още по темата
Атанасова припомни, че конституционното мнозинство за кворум е ангажимент на управляващите. По думите й днес се е видяло, че управлящото мнозинство на "Продължаваме Промяната", БСП и "Демократична България" нямат повече от 110 гласа.

"Ние управлявахме и в продължение на месеци тогавашната опозиция в лицето на БСП и ДПС не се регистрираха в зала, тогава не сме винили никого", посочи Атанасова.

По думите й именно ГЕРБ е силата, която е прекратила парламентарното номадство с промени в правилника през 2009 г. и е забранила гласуването с чужди карти.

"Вотът на недоверие е конституционна процедура. Седем пъти БСП с ДПС са внасяли вот на недоверие към правителства на Бойко Борисов. В този смисъл ние никога не сме търгували, купували народни представители", коментира Атанасова, цитирана от БТА.

Тя отново подчерта, че всякакви приказки за ново парламентарно мнозинство са абсолютно несериозни.

Колегата й Любен Дилов коментира, че депутатите от ГЕРБ-СДС не са длъжни да крепят кворума на управляващите. Той изрази мнение, че това е най-лошият парламент за времето от началото на демокрацията и посочи, че не си спомня да е имало такъв, в който опозицията да няма председател на комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase