Снимка: БГНЕС

Да променяш, да реформираш, да се бориш с корупцията, да защитаваш честта и достойнството, са все качества, които трябва да бъдат подплатени с дела, а не с фалшиви фрази. Илюзия за промяна, която носи със себе си единствено разочарование. Докато отсреща крещят, че съм и, че сме част от мафията, е редно да се опрем единствено и само на фактите, които ще дадат възможността на българското общество да създаде собствената си теза. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов от трибуната на Народното събрание.

"Напоследък, когато говорим свободно, и се придържаме към фактите, сме мафиоти. Не знам дали ви прави впечатление, но от вчера и президентът е част от мафията. Изведнъж и той е ГЕРБ и ДПС - защото е свободен, независим и казва истината. Понеже тя, грозната истина, не се хареква на Кирил Петков и Асен Василев, затова и президентът е част от мафията", допълни още той.

"Кой обслужва мафията и защитава мафиотските интереси на "Капитан Андреево" - независимият народен представител Георги Георгиев. От вчера почтен и морален, врекъл се във вярност на "Промяната", а преди няколко седмици в комисия гласува с ГЕРБ, обслужвайки мафията. Чие е придложението Министерството на регионалното развитие и благоустройството да отпусне 2,5 млрд. лева, които, според тях са потънали за незаконни строежи? Предложението е на Кирил Петков и Асен Василев. Подкрепено от законово гласуване в парламента. Съдебната реформа - да сте чули скоро премиерът да е коментирал главния прокурор Иван Гешев? Отговорът е не. Колко души, които са заемали висши държавни постове и са били символ на корупцията, за задържани от Бойко Рашков, каквито обещания бяха давани в началото на управлението? Нито едни. Извинявайте, един беше задържан, а резултата бе да си втвърди избирателите", коментира още Балабанов.

Той цитира доклад, според който България е с най-висока корупция в ЕС, а инфлацията е двойна от тази в ЕС.

"Къде са потъналите 9 млрд. лева изчезнали за 9 дни", пита той.

"Господин Никола Минчев и това, че не е председател на НС, не е защото не е уважаван от народните представители, а защото не спазва законите", каза още депутатът от ИТН.

"Северна Македония - доказателствата за национално предателство са налице. Това дори не е новина. Новината е едно френско предложение, което има за цел за изчисти съвестта на Кирил Петков. Къде е българското предложение? Какво ни казват французите - вие пуснете Северна Македония, пък ние ще ви обещаем", обясни Балабанов. "Главният архитект на френското предложение е Кирил Петков."

"За да има предателство, първо трябва да бъде дадено доверие. Такова беше дадено и повече от 6 месеца то не се оправдава. Беше дадено и на шестима души, които сега седят в дъното на залата (независимите депутати, отцепили се от ИТН - бел. ред.). Всъщност, разсъждавайки върху това, че един човек и неговият външнополитически екип направиха всичко възможно, за да продадат българския интерес, тези на последния ред не предадоха Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов, нито Ива Митева, нито Силви Кирилов или Любомир Каримански, нито останалите ни колеги, с които са били един отбор. Те предадоха България. Няма нищо по-велико от усещането, когато си на страната на истината", завърши Станислав Балабанов.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase