Снимка: БГНЕС

„След като Слави Трифонов дръпна килимчето на това управление, Бойко Борисов няколко дни се чуди – буквално му беше спрял токът. Личеше му, че иска това правителство да продължи по пътя си надолу”.

Още по темата
Това обяви социологът Първан Симеонов пред Нова Нюз.

Според него действията на лидера на „Има такъв народ” по оттеглянето им от управляващата коалиция са по-скоро продиктувани от емоции, отколкото от някакъв конкретен план.

"Демонстрацията на сила, може би донякъде вдъхновена от ДПС – това е техен присъщ стил, всъщност се оказа автогол”, допълни социологът.

По думите му не е имало никаква нужда от свалянето на Никола Минчев от председателското място в Народното събрание. Според Симеонов тези действия са подали „удобна топка” на „Продължаваме Промяната”, които са организирали протести в София.

„В момента, за някой друг час или ден инициативата отново е в „Продължаваме Промяната”. Това в момента е преврат колкото Кирил Петков е национален предател. Става дума за абсолютни политически клишета", допълни социологът.

Според него инициираният от ГЕРБ вот на недоверие е услуга за ПП, защото ако те бяха ерозирали по естествен път, щяло да е по-добре за опозиционната партия.

"Сега някак си се случи преждевременно и „Продължаваме Промяната” получава невероятния шанс да се консолидира отново и то по тема, която й е удобна – статуквопромяна. Темата „Изток-Запад” не й е удобна – ПП се опитва да прави сложен баланс по нея”, категоричен е Първан Симеонов.

Коментари Напиши коментар

27

ПАТУВАЙ!!!

преди 7 месеца

Слави е на Доган човек и Бойко е на Доган човек. Слави е пътник и Бойко е пътник

26

Анонимен

преди 7 месеца

Слави е бита карта ,да отива при шефовете си в Дубай !

25

Обзървър

преди 7 месеца

Приятели.Птах Тхар Ван Самтх Сион ХоФЕ булгарпедерас.За чемер не става.Дърт комунист е дъртия му баща.И той е ***-каманягаНе се лъжете.А Венелин Петков е внук на убиеца на интелигенцията на Стара Загора.ВходМислете.