Снимка: БГНЕС

Въпреки че четворната коалиция се разпадна и се говори за нови избори, от ПП все още се надяват на възможност за втори кабинет.

"Всичко е на масата, възможен е и втори кабинет. Ще направим всичко възможно да избегнем серия и спирала от избори". Това заяви пред bTV тази сутрин председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Още по темата

Депутатите от "Има такъв народ" не се чувстват удобно да изпълняват нареждания и заповеди. Виждам тяхното притеснение и неудобство, всеки ден комуникираме, коментира Андрей Гюров.

Според него Ива Митева се чувствала "доста неудобно от този развой на събитията". "Тя беше много тиха и притеснена. Защо са притеснени тези хора? Ако са свободни изразители на волята на избирателите, какво ги притеснява", попита Гюров.

Председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" припомни няколко знакови събития, предшествали събитията от четвъртък: "Вотът на недоверие и махането на Никола Минчев е след спиране на схемите на Капитан Андреево, трафика на стоки, спиране на милиардите, източвани през АПИ към чували, пачки, кюлчета и спиране на действията относно борбата с корупцията в лицето на закона на КПКОНПИ", допълни Гюров.

Той отрече да знае дали премиерът Кирил Петков е писал есемеси на депутати от ИТН. "Кирил Петков изразяваше подкрепа към бюджета, към Никола Минчев и към всички свободни народни представители, които работят България да стане една нова и просперираща държава", уточни Гюров.

По повод предстоящия вот на недоверие председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" е категоричен, че в Народното събрание има достатъчно депутати, които са поели ангажимент не към своите партийни лидери, а към народа. „Те ще застанат от правилната страна“, каза Гюров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase