Снимка: БГНЕС

Строителните фирми да не изоставят поддръжката и ремонтите на пътищата в страната иначе се поставят в риск здравето и живота на хората, които пътуват.

Това призова днес от Пловдив вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов. Той добави, че заради преследване на теснопартийни интереси много политици вече месеци наред обвиняват компаниите от бранша в корупция. Това била причината някои фирми да обмислят оттегляне от дейността си по поддръжка и ремонти на пътищата.

"Още през януари казах, че има незаконни строежи без разрешение. Няма обаче незаконни договори", добави още Караджов. Той поясни, че заради неоформени надлежно документи се намалява гаранцията. Така се работило от години в АПИ.

Караджов повтори, че няма тръба за 1 милион лева, както твърдял премиерът Кирил Петков. И уточни, че на този етап на фирмите са платени на 100%  парите за поставянето на ограничителните системи и маркировките,  а на 50% - за ремонтите по пътищата.

Вицепремиерът откри в пловдивския панаир Международното изложение за товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства TRUCK EXPO 2022, което ще продължи до 18 юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase