Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изказа остро за думите на премиера Кирил Петков, който попита как „Възраждане“ ще гласува заедно с депутатите от движението, след като говорят за патриотизъм и българщина.

Той обвини Петков, че призовава към етническо противопоставяне.

Още по темата

По време на дебата за искането на опозицията за предсрочно освобождаване на шефа на НС, Карадайъ призова депутатите да аплодират Никола Минчев, защото въпросът не бил в неговите лични качества, а въпросът е политическа.

„В тази ситуация Минчев става жертва на - цитирам  - мафията, корупцията, задкулисето и всичките лъжи, които ги слушаме в последните месеци и дори от тази трибуна министър - председател на моята родина да призовава за етническо противопоставяне, надявам се всички българи да направят оценка на тези призиви на премиера“, каза Карадайъ.

„ДПС 32 години води национално отговорна политика. Различни хора минаха през терена на политиката, но ДПС остана последователно и не изневери на нашата мисия- да сме пазители на мира, на сигурността, да я опазим дори от такива като тези тук, които призовават за противопоставяне. До тези прийоми се прибягва от онези участници в политиката, които са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен и търсят противопоставянето, омразата, разделението“, обвини лидерът на ДПС.

Според него с разделение просперитет няма как да има, отговорната политика е да се обединява нацията и да се води към по-добро.

„Има криза вследствие на коронавируса, на война в Украйна, има криза в следствие на тези които се опитват да противопоставят обществото. Това е най-лошото правителство за последните 32 години“, оцени той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase