Бившият вече член на "Има такъв народ" - Георги Георгиев, разкри как действа схемата на Министерството на регионалното развитие с обществените поръчки.

Още по темата
В студиото на Bulgaria ON AIR той заяви, че ще подкрепи правителството на "Продължаваме промяната" при предстоящия вот на недоверие.

"Общините ги посещава един вестоносец от името на МРРБ, който им казва: Пускате обществена поръчка, нагласена така, че да я спечели конкретна фирма, но без одобрено финансиране. Пуска се тя, избира се изпълнителят и тогава схемата е, че МРРБ ще го одобри за финансиране този проект. Това е по прословутия половин милиард, който така и не е отпуснат до момента", разказа депутатът.

По думите му схемата е изработена така, че никой да не може да бъде обвързан към нея и съответно подведен под наказателна отговорност.

Георгиев се е срещал със спортния министър в оставка Радостин Василев и премиера Кирил Петков, но на тази среща не са предлагани нито постове, нито пари.

"Не са ни предлагани постове, не са ни предлагани пари, не сме искали пари, не сме взимали", увери той. И подчерта, че само веднъж са му предлагани пари, за да напусне ИТН, но не уточни от кого.

Решението му за напускането на ИТН е от февруари, когато свалил доверието си от министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase