Снимка: БГНЕС

Според Любомир Каримански от ИТН няма напрежение в коалицията. За такова заговори Андрей Гюров от ПП, след като по-рано днес министрите на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, на външните работи Теодора Генчовска и на спорта Радостин Василев от ИТН напуснаха заседанието на кабинета.

Каримански обясни, че те са го направили, защото не са били приети техните искания за актуализация на бюджета.

Още по темата

Той добави, че от вчера до днес не е имало каолиционна среща, за да разбере дали има напрежение.

„За Външно министерство имахме едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, тъй като там са едни от най-ниските спрямо другите ведомства. В същото време те са направили нов устройствен правилник, но чакаме така нареченото ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи. Не знам дали има капацитета да ги оцени“, коментира той.

По думите му ИТН е търпелив коалиционен партньор дотолкова, че да може да защити всичко, което е записано в коалиционното споразумение.

Коментари Напиши коментар

24

Надя 27

преди 1 година

знаеш лиюзначението на думата "респект" и към кого може да се използва ?

23

Нагли чалгаджии

преди 1 година

толкова нагли, че отвратиха 90% от симпатизантите си, но нали са чалгаджии не им стига акъла да се досетят, че се самоубиха ! А главатарят им Слави е завършен комплексар, в тиквата му гола само чужди езици и университети "кръжат", тоя завършил там, оня няколко езика говорел...и накрая измисли "хубавец" плагиат и търговец на шнорхели по капанчетата на плажа ! Политици мятащи гьобеци и д*у*х*а*щ*и на дюдюци това са ИТН сбирщината от виещи чакали !

22

Надя

преди 1 година

Респект ,г-н ТРИФОНОВ .