Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция остава тройна - задават ли се предсрочни избори?

"Вотът на недоверие е парламентарен подход и заради това е измислен. Това е времето на опозицията, с този вот на недоверие. Неслучайно през последните 30 години в съвременната демокрация не е имало успешен вот на недоверие. Важно е да излязат сметките на българските граждани. Това е смисълът на всяко едно управление", каза бившият председател на НС от ГЕРБ Димитър Главчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него напоследък точно тези сметки не излизат.

"Неслучайно така предложената актуализация не се приема нито от работодателите, нито от синдикатите. Такъв случай в тристранен съвет не си спомням. Най-вероятно финансовият министър Асен Василев ще влезе в историята с това, че има повече актуализации, отколкото приети годишни бюджети. По-логично е да се иска вот на доверие от премиера Кирил Петков", допълни Главчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ще е интересно как ще се "набави" липсващият брой депутати в коалицията.

"Всички мерки са закъснели. През цялото време правителството предлагаше закъснели мерки. Ако в самото начало беше предложила компенсация на работодателите, това щеше да свие инфлацията. Така направиха другите страни в Европа. Именно това закъсняване води до по-тежките проблеми от това, че то ще падне от власт", подчерта дългогодишен депутат на партията.

Той смята, че със сигурност ще има още една актуализация на бюджета.

"Има много голяма активност в посока харчене на пари. Забелязвате ли, че сравняват дълга с този от 31 декември? Сега са 2 млрд. по-малко от този през декември. Но го сравнете с този, когато ГЕРБ си тръгна. От партията свикнахме да сме виновни за всичко", добави Димитър Главчев.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 месеца

Когато само от един гьол на границата си откраднал няколко десетки милиарда, а това е само една от многото хранилки, не е много трудно да сасипеш живота на един честен човек.

5

Хасан Генов

преди 2 месеца

Бонбони мерси, и Лена с мустаците. Ах Лено, да налапаш кочана.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Мерси за мерсито!