Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква причина да подавам своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това каза вицепремиерът Калина Константинова пред бТВ след кризата с преместването на украинските бежанци.

Според нея със смяна на плана с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са го намерили, добави тя. През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци в буферни центрове.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел, каза тя каза от трибуната на НС на изслушване пред депутатите относно разселването на бягащите от войната в Украйна. По думите й не е грешка, че бежанци са били в началото настанени в хотели. Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова.

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът. В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase