Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква причина да подавам своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това каза вицепремиерът Калина Константинова пред бТВ след кризата с преместването на украинските бежанци.

Според нея със смяна на плана с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са го намерили, добави тя. През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци в буферни центрове.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел, каза тя каза от трибуната на НС на изслушване пред депутатите относно разселването на бягащите от войната в Украйна. По думите й не е грешка, че бежанци са били в началото настанени в хотели. Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова.

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът. В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

Коментари Напиши коментар

53

баба мара

преди 11 месеца

кажете от трибуната на нс как българия попадна в капана на украинските туристфирми всичко е било планирано 3 месеца на море 3 месеца на паничище иукраинските баби с късите панталонки и кученцата с каишки от 80 кг ще се върнат100 кг ср тегло в зап украина няма бомби така че турист фирми да си приберата украина да ни плати за издръжката им

52

Не за казаното

преди 11 месеца

Оставката не е за това, че е казала, че вече не могат да ги издържат. По принцип не ги издържат те, а всички ние, на наша сметка са курортистите. Оставката е за това, че изобщо го допуснаха и го плануваха така. Още в началото трябваше да са в с телени огради и спортни зали, а после почивните бази щяха да им се видят рай и щаха да са благодарни.

51

Работата не е свърше

преди 11 месеца

Милата, тя ... подай оставка и ще намерят кой да свърши работата и то качествено.Тя не виждала причина да подаде оставка, а някой дали вижда причина да продължава да стои там ?