Снимка: БГНЕС

В съобщение до медиите "Ние идваме!" поискаха оставката на вицепремиера Калина Константинова заради нейното видеоизявление за бежанците. Текстът гласи:

"Грубото и самодоволно отношение на вицепремиера Константинова към бежанците показва ясно, че недобрата организация на работа не може да се оправдава с нуждите и нещастието на хора, бягащи от война. Това са личности, имащи човешки права, а страната ни е дала подслон и хуманитарна защита.

Липсата на капацитет и правилно планиране се превърнаха в назидателна лекция какво може и какво няма да даде един български политик. Подобен срам страната ни не може да си позволи. Домакин е България, а не министъра.

Страната ни е известна във времето с хуманното си отношение към други народи в моменти на кризи, война и преследване, а вчера с изявлението си вицепремиерът Константинова даде лош знак", смятат от движението.

"Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване.

Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова, а въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна. Без да забравяме, че на този свят всички някога са били бежанци".

Още за недоволството срещу думите на вицепремиера Калина Константинова вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 11 месеца

До АлексЩо бе? Преди 2 години се смяташе за мормално 50 души да искат оставка на правителство с 900хил.гласоподаватели от два милиона и нещо! Затова сега сме на този хал.

81

Гошо

преди 11 месеца

До Анонимен5Да се пръждосат тогава като са толкова достойни Тук ще им се накърни достойнството

80

Анонимен

преди 1 година

Тия па, още не дошли, ама оставки искат! Почакайте, като (ако!) изобщо дойдете, вашите ще искаме. Калина си гледа работата и в случая съвсем добре.