Снимка: БГНЕС

Хората, дошли в България, за да се спасят от война предпочетоха да се върнат в Украйна, където се стреля и падат бомби, вместо да останат у нас.  Ето това е оценката, която некадърното ни правителство получава. Това написа бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов във фейсбук.

"И то от хора, които нито са гласували, нито се интересуват от политическата обстановка в България.
Провал, фарс, катастрофа. И най-вече срам. Апропо, какво стана с напусналия шеф на т.нар. Щаб за бежанците? Защо си тръгна? Каква е причината?", пише още проф. Ангелов.

Днес трябваше да отпътува първият влак от Варна към вътрешността на страната, за да може да се преместят около 200- 250 бежанци в държавни бази. Само петима украински бежанци обаче се качиха на него.

Българските институции бяха създали организация, полицията бе осигурила коридор за придвижването на бежанците, осигурени бяха четири автобуса, които да ги превозят от „Златни пясъци“ до жп гарата във Варна, които обаче пристигнаха празни.

Допълнителните вагони към композицията, пътуваща към София, бяха разкачени преди тръгването на влака. На гарата доброволци от БЧК и други организации бяха осигурили напитки и храна, както и детски кът.

В хотели във Варна са настанени около 20 хил. украинци, от които близо 3 хил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase