Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че обвързването на България с еврото трябва да бъде решено с референдум.

"Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото. "Възраждане", разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата.

Още по темата
Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ", написа в личния си профил във Facebook лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите. И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж "народни" представители? Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!", посочва още той.

Коментари Напиши коментар

193

toti

преди 1 месец

Мноо си *** батеее...откъде се раждат постоянно такива умници винаги в тая ,,красива''държава,хора които връщат похода на запад през Русия и се въртим в кръг и няма край и няма край на шир и длъж...ЕХООООооооооо...

192

Поръчвам казачок

преди 1 месец

Не си знае интереса тоя - къде по-добре ще е да му плащат в Евро, отколкото в копейки!

191

Рубльов

преди 1 месец

Кьопекин да кара по същество - да иска референдум да приемем копейката за национална валута, както първа стъпка за вечно единение с СССР ...или както се казва сега!