Снимка: архив, МВнР

Извънреден коалиционен съвет ще събере тази вечер партньорите в управлението. Срещата е по искане на премиера Кирил Петков.

Още по темата
Основната тема на коалиционния съвет са отношенията със Северна Македония. Очаква се премиерът Кирил Петков да обясни на партньорите си защо поиска от президента да свика Консултатитивен съвет по националната сигурност и да представи постигнатото дотук в диалога със Скопие, предаде БНР.

Анонс за свикване на коалиционната среща даде самият Петков още по време на визитата си в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май. Тогава той посочи защо ще настоява за президента за срещата с всички парламентарно представени сили и службите. "Формат коалиционен съвет е много важен. И аз това ще попитам от моя гледна точка и ние ще говорим с коалиционните партньори, но на нас ни трябва по широк консенсус  и затова трябва и опозицията да бъде информирана, знаеща", каза Петков.

Очаква се да бъдат обсъдени и исканията на ДБ и БСП за представяне на управленска програма на кабинета с ясно разписани мерки и срокове за изпълнението им.

 

Коментари Напиши коментар

34

Врачански пустиняк

преди 1 месец

Кирчо да внимава и Славчо и Главан да не заплющят шамарите че на много мераклии има вече

33

Стамболов

преди 1 месец

Няма как РСМ да получи одобрение за ЕС от България, докато не се раздели с антибългарската си държавна идеология ! Но предвид геополитическия натиск на ЕС и САЩ, това не означава, че управляващите ни не трябва да демонстрират загриженост и готовност за периодични преценки на преговорния процес с РСМ.

32

До С.

преди 1 месец

Украинското знаме също се вее над нашето! Американското също!