Снимка: НОВА

"След представяне на всички документи за доставката на танкерите втечнен газ ще стане ясно, че правителството е действало добросъвестно.

Още по темата
Интересът не е точно колко ще струват танкерите, а дългосрочно какви ще са цените през следващия отоплителен сезон". Това обяви пред Нова Нюз Владимир Табутов от ПП.

По думите му парламентът е изчистил зависимостта на КЕВР от частни интереси.

"Стабилността е функция на пазарите. Дългосрочно може да се фиксира една цена, въпрос на договаряне. Не трябва да спират преговорите с "Газпром", както и с ЕС, в зависимост от това кой е най-добрият начин за запазване на националния интерес", допълни Табутов.

 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 седмици

Какви преговори с Газпром - те не си изпълняват договора. Просто трябва да ги съдят. Какво ще преговаряш с измамници.

23

НЕ ТРЯБВА

преди 4 седмици

22

Анонимен

преди 4 седмици

21, така е. За да казваш "не трябва да спират преговорите с "Газпром"", първо трябва да ги водиш преговорите. Реват 40 дни като откачени, че не искат руски газ, а сега се сетили, че искат преговори. От къде са сигурни, че след толкова обиди "Газпром" ще преговаря. Търсят по-прости от себе си: искат да натиснат "Газпром" да намали цената и да направят микс - скъп шистов, евтин руски, евтин азерски - да угодят на началника си за сметка на Русия. Сметката им изглежда хитра, но е без кръчмаря.