Снимка: БГНЕС

Одобрявам намерението на правителството да подпомогне финансово хората в условията на криза и растяща инфлация.

Още по темата
Решенията в антикризисната програма включват и хаотични движения, а предвидените 2 млрд. лв. биха могли да се изхарчат по-ефективно, обяви бившият социален министър Ивайло Калфин пред БНТ.

"В условията на криза държавата трябва да помага на най-уязвимите, защото в противен случай, възстановяването след това ще излезе много по-скъпо", добави Калфин.

Според него коалицията ще издържи по-дълго отколкото очакват тези, които говорят за предсрочни избори.

"При нас инфлацията е над 14%, а средната в ЕС - над 7% - затова първо трябва да си обясним защо инфлацията е толкова висока и тогава да се набележат мерки. Мисля, че и по-ефективно може да се изхарчат тези 2 млрд. лв. При мерките трябва да има предвидимост до края на годината, включително и при по-лошо развитие на ситуацията. И другото - да се помогне най-вече на тези, които не могат повече да затягат коланите. Правителството няма нужда да вкарва в заблуждение хората, че с магическа пръчка цялата инфлация около нас. Цена ще има. Въпросът е тя да е поносима и да има чувство за справедливост в обществото", каза Калфин.

Темата за Република Северна Македония се използва за вътрешнополитически битки у нас, което е много тъжно и жалко, защото резултатът е отправянето на объркани послания, което намалява шансовете на България да отстои позицията си, изтъкна Калфин.

Според него премиерът Кирил Петков трябва да обясни добре защо иска свикването на Консултативен съвет по национална сигурност за Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase