Снимка: БГНЕС

"Министерският съвет не готви вдигане на ветото за членството на Северна Македония в Европейския съюз. Категорично няма еднолично вдигане на ветото. Това е тема, която много удобно може да се експлоатира за политически цели. Българската позиция по темата е ясна", обяви председателят на Народното събрание Никола Минчев пред БНР.

"Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя отговорност. От 1 юли, например, от когато е планирано и увеличението на пенсиите, трябва вече да е влязло в сила изменението. Ако не, да е съвсем малка разликата.

Още по темата
Законът за ДДС най-малкото трябва да претърпи промени и въобще данъчните закони ще имат промени", добави Минчев.

"Решетката пред Народното събрание вече я няма, демонтирана е, така че се надявам тази история да остане един лош спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно събрание. Следващата пленарна седмица я посрещаме без нея", заяви Минчев.

Относно отсъствията на Делян Пеевски от парламентарните заседания председателят на Народното събрание обясни, че не ги извинява:

"В интерес на истината господин Пеевски и не пуска молби за извинение и има неизвинени отсъствия. Той не получава заплата, когато отсъствията не са извинени".

Никола Минчев заяви, че ще се извини на "Има такъв народ", ако то ще доведе до разбирателство в правителството.

 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 месец

Минчев, питай Рашков защо трябва да се напиеш и да шофираш като можеш да се напушиш и да летиш?

28

Анонимен

преди 1 месец

Когато България се освободи от мафиотите и зависимостите от Путин ,всичко ще е наред.Има опасност да ни посочат вратата от НАТО и ЕС.Ще опитат още веднъж ,ако не успеят ще ни подскажат че това ще последва

27

Анонимен

преди 1 месец

,,Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя отговорност,, ЕМИ ТОГАВА ТРЯБВА ДА НЕ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА ДОКАТО НЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ ТИЯ 34 000 НАШИ ЛЕВ ЗАРАДИ ТВАЯ БЕЗОТГОВОРНОСТ . иначе всичко се превръща в пълна безотговорност ;) Алабализми с цел измама . Ние знаем кво е отговорност и кво е измама . Ади марш у американското посолство БЕЗОТГОВОРНИЦИ