Няма неизплатени пенсии и великденски добавки, заяви вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова при разискванията в парламента по питането на депутати от „Възраждане“ относно състоянието на "Български пощи“ ЕАД. Тя посочи, че сто процента от потърсените пенсии са изплатени, съобщава БТА.

Константинова обясни, че процесът е хартиен. Ако има някой, който поради причина, че по регистрация по постоянен адрес е трябвало да си получи пенсиите и по тази причина не са стигнали, може да се обади на телефона и да отиде на мястото, където неговите пари го чакат, посочи тя. По думите й това са изключително малко, изолирани случаи, и те не са поради някаква пречка или липса на пари.

Още по темата
Преди това депутатът Никола Димитров заяви, че "Възраждане" ще подкрепят предложението на "Продължаваме Промяната" за ревизия на "Български пощи". Той обаче посочи, че месец след хакерската атака „Български пощи“ още не работят добре и все още има хора с неизплатени пенсии и великденски добавки по селата.

Димитров посочи още, че в селата пощите изпълняват и социална дейност, тъй като там хората си плащат и битовите сметки. Във връзка с получени известия за спиране на тока, той предложи на Константинова да направи среща с електроразпределителните дружества, за да ги запознае с проблемите на пощите и да уговори условия, които да защитят интересите на българските граждани по селата.  

Разплащането на сметките е една пазарна услуга, която предоставят пощите, т.е. има и много други места, на които хората могат да си платят сметките, обясни Калина Константинова.

Още от старото ръководство на "Български пощи" на третия ден от атаката, виждайки нейния мащаб и щетата, която нанесе, беше изпратено писмо по моя молба до всички дружества да бъдат предупредени, че не се знае колко време ще отнеме възвръщането на тази услуга, посочи Константинова.

Мерки са взети от първия ден и няма нужда да напрягаме допълнително хората, увери вицепремиерът.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Тая голяма сладурана!Ще и чепкам вълната :)

5

Анонимен

преди 1 година

А ковидните за м март що не са изплатени

4

П.К.

преди 1 година

ДЛЪЖНИ СТЕ БИЛИ, още от първия ден на сядането ви на меките кресла, ДА ИЗДАДЕТЕ ПИСМЕНИ ЗАПОВЕДИ ЗА ПРОВЕРКА И ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗАЩИТАТА НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ПОД ТАЗИ ШАПКА. И ДА ИЗВЪРШВАТЕ ЕЖЕЧАСНА ПРОВЕРКА ЗА СТОРЕНОТО. ТЪЙ КАТО НЕ СТЕ ПРАВИЛИ НИЩО ОТ ТОВА, ВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ УВОЛНЕНА. И ТОВА ЧИНОВНИЧЕСКО ЗБЕРИЛО, КОЕТО НЕ ВЪРШИ НИЩО, ДА СЕ ЗАКРИЕ.