Снимка: БГНЕС

„Ако погледнем като числа как стои икономиката на България  - това, което виждаме е, че тя расте много бързо. Имаме висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри”.

Още по темата
Това заяви пред Нова тв председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната" Андрей Гюров

„Правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира. Ако погледнем като числа как стои икономиката на България  - това, което виждаме е, че тя расте много бързо. Имаме висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри”, добави Андрей Гюров.

„Политиката, която виждаме през последните 10-12 години, е такава, че вместо България да застава по-близо до Европа, тя да застава по-близо до Русия. За енергийната сигурност ГЕРБ не напраха нищо през последните 12 години”, коментира той.

И добави: „Вместо бизнесът да създава милионери, държавата досега създаваше такива с държавни поръчки с фирми, които съзнателно бяха държани до политическите сили”.

По думите му правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира и да създава работни места . „Дестабилизирането на правителство в този момент за мен е антидържавническо поведение на опозицията”, категоричен беше Гюров.

Според него растежът на цените у нас идва от страна на предлагането, а не от страна на търсенето. „Инфлацията у нас е изцяло външно привнесена, защото са увеличени цените на основни суровини и горива. Това означава, че има групи хора, които са много силно засегнати от тази криза. Те ще усетят ефекта от мерките”, коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната".

„Ако погледнем бюджета през последните две години – има разлика от 9 млрд в него. Те дойдоха от това, че не се краде”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase