Къде се разминава оценката на кризата у нас между синдикатите и правителството?

"0% ставка на хляба няма да понижи цената му. Намаляването на ДДС съм виждал само един път да сработи, когато ставката от 22% беше свалена, сработи за един кратък период, но тогава пазарната икономика беше млада", коментира лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той поясни, че има мярка, която може да сработи - възстановяване на ДДС на физически лица. Според него мерките не са прецизирани да се помогне на най-бедните. Той добави, че тези 25 ст. на литър гориво ще се върнат до седмица - две в цената. Гостът изтъкна, че го е страх, че са измислили подъл начин да вкарат либерализацията на цените на тока и водата.

"Тези средства, които сега дават като добавки, ще бъдат включени в основния размер на пенсията. Това няма да повлияе добре на пенсионната реформа. Тръгваме от обяснението за хората с по-малки пенсии, а даваме на тези с големите. Абсурд е това, което се върши - говорим за инфлация и че доходите трябва да наваксат, ама казваме - спираме ръста на минималната работна заплата", разясни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

"Тези мерки ще напомпат инфлацията, но това не е непременно лошо. Въпросът е в какви нива ще се случи това. Твърди се, че ръстът на нашата инфлация е два пъти по-голям за ЕС. Такова забавяне на мерки и нелогично поведение кара производителите и търговците да се страхуват и те калкулират страха си в цените. От там се случва тази инфлация", обясни той.

Гостът заяви, че газът от САЩ няма да е по-евтин, защото той е попитал премиера, който му е отговорил, че цената ще бъде по-ниска при производителя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 месец

Abe vsi4ki tia pomohti namaluavania na ddseta vsi4ko e parlama hto toia narod e tolkova zaspal be zahto be te 5 lv hte napravat xliaba be vsi4ko hte sko4i v pati kvi nylevi stavki kvi 5 leva be grabeja e palen i nagal krade se iako

26

Анонимен

преди 1 месец

Вие какво направихте до сега *** и лични облаги

25

анонимен

преди 1 месец

Безкрайно и робско ли ще е търпението на българския народ и винаги грешни решения ли ще взима???