Искам да обърна внимание на пенсиите. Вдигаме минималната пенсия на 460 лв. Към април месец 2021 г. тя беше 300 лв. Г-н Борисов вдигна минималната пенсия със 100 лв. за 10 години.

Още по темата
За година и половина вдигнахме пенсията повече от Борисов за 10 години. Това обяви пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев.

"Кризите, които заливат България, се роят една след друга. Кабинетът "Петков" показва, че правителството се справя. Показваме го и с антикризисния пакет, който ще бъде представен. Една от целите на нашите действия е да въведем справедливост в пенсионната система. Ако действителност в момента има все още несправедливост, съм сигурен, че колегите ми ще направят така, че всеки да получава справедливо спрямо приноса си",  заяви Александър Ракшиев.

Той уточни, че целият пакет от антикризисни мерки ще се финансира от средства, които са събрани над бюджета.

По думите му българските граждани ще могат да усетят помощите от държавата в няколко направления - зависи дали са работещи родители, дали имат автомобил или са ползватели на топлоенергия.

"Социалното напрежение в момента е високо. Обществото ни не може да поеме въздух, но се надяваме, че с този пакет от антикризисни мерки, както и с възстановения диалог между правителството и превозвачите, ще дадем спокойствие на гражданите, че работим в техен интерес", допълни Ракшиев.

Според него има събрано напрежение в коалицията, но то е предимно в междуличностните отношения. За предложението за нулева ставка за хляба Ракшиев каза, няма как да се сложи 0% ДДС, тъй като ЕС няма да го допусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase