Снимка: архив, БГНЕС

„За нас е ясно, че предсрочни парламентарни избори категорично ще има. Това е въпрос на време. Възможно е те да се проведат дори преди края на тази година”. Това заяви по Нова тв Деница Сачева, депутат от ГЕРБ-СДС и бивш социален министър.

Още по темата
Според нея вотът на недоверие трябва да бъде даден от българските граждани.

„Трябва да стане ясно, че това управление, в този си вид, не помага с нищо на България. Така представените частично от различни политически субекти антиинфлационни мерки са си чисти проинфлационни. На практика това е нещо като опаковка без съдържание. Тези мерки ще струват 2 милиарда лева на държавата. Ново преизчисляване на пенсиите ще струва 5 млрд. лв. Няма как едновременно да се увеличават социалните разходи и да се намаляват приходите в бюджета”, коментира тя.

По думите й „управляващата коалиция си е направила експерименти с пенсионерите”.

„Знаете какво се случи с така нареченото увеличаване, което доведе до това, че 1 милион възрастни хора получиха по-малко, отколкото през декември. Сега ще се стане нещо подобно. В момента широко се рекламират тези 21,6%. От вчера станаха 20%, днес ще видим колко ще са. Хората започват да си ги смятат върху доходите, които получават сега, а трябва да вадят 60 лв. Реалното увеличение ще бъде може би някъде около 5%. 370 лв. е минималната пенсия, съответно с 60-те лева. Тоест, получават 430 лв. От 1 юли ще получават 450 лв. Тези, с максимална пенсия, които получават 1500 лв. в момента плюс 60 лева – 1560 лв., ще получат над 300 лв. увеличение на пенсиите. Това ще задълбочи неравенствата. Много по-добре беше хората, които са с минимална пенсия, да получат адекватна социална помощ”, поясни Сачева.

По думите й ГЕРБ-СДС непрекъснато се опитва да дава конструктивни предложения.

„Друг е въпросът дали управляващите искат да се вслушат. Начинът, по който ще се върнем в управлението, зависи от едни предсрочни избори. Доказали сме, че може да управляваме по-добре”, допълни депутатът.
 

Коментари Напиши коментар

45

Аз промяната

преди 1 месец

До 50 ЛЕЛЕ ПИСАЧО ИЗРЕДИ ЦЯЛА БЭЛГАРИЯ КОЯТО ТИ МРАЗИШ ОПОМНИ СЕ ВИЖ СЕБЕ СИ СПРИ С ТВОЯТА ОМРАЗА ЗЛОБА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ 50

44

Gogo

преди 1 месец

Цялата герберастия: дупетати, галъп, превозвачи, некадърни пътищари, заради които хората се избиват по пътищата, градския транспорт, който смуче десетки милиони от столичани и другите гнъсни бандити реват и искат да върнат бащицата от Банкя пак на върха на хранителната пирамида, да им хвърля пак трохи! 12 години всички ние волю-неволю му пълнихме бездънните чекмеджета и му търпяхме мутренско-рекетьорските изцепки! Долу герберастията, която би младежта ни пред министерски съвет!

43

Жертвички

преди 1 месец

Измъчена физиономия. Колко време вече без министерски пост!