Снимка: БГНЕС

Депутатът и председател на земеделската комисия от ИТН Пламен Абровски призова колегите си в парламента да прочетат коалиционното споразумение. Той изтъкна, че "никой не е по-голям от хляба" и приветства мярката за 0% ДДС за продукта.

Депутатът изрази разочарованието си от решението на коалиционните партньори да загърбят селското стопанство, няма нито една мярка за обикновения земеделски производител, изтъкна депутатът.

Още по темата
Защо няма намаление на ДДС за плодове и зеленчуци, защо няма намаление за мляко, месо, яйца, суровините, от преработката на които се произвежда българската храна, попита Пламен Абровски.

"Защо няма 0% ДДС за брашното", недоумява той.

Народният представител настоява за финансов ресурс за капитализиране на българските мелници.

"Колеги коалиционни партньори, от вече близо месец едно 1,1 милиарда лева стоят на сметка и инфлацията ги изяжда, предупреди още той. Нека направим усилие и да подкрепим българското земеделие и българската храна, защото алтернативата е отказ от продоволствена криза", предупреди Абровски.

Коментари Напиши коментар

10

Komentar

преди 8 месеца

1 хората като Путин заграбиха колперациите после поделенията на военните и от двете се преместиха на ДДС и след това на износа на оръжие с помоща на гладната полиция по места и за това не е 0%. Питай др. въпроси на дондуков.

9

Същото

преди 8 месеца

Първите неща, на които Борисов вдига цените бяха цигарите, алкохола и найлоновите торбички, пък стигна и до хляба. И тия са същите, даже са още по-алчни и крадливи.

8

отговор

преди 8 месеца

е нали трябва да имате оправдание защо хляба ше стане 3-4-5 лв. абе нали и вие казвахте че постове нещете , кво стана ?