Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 760 лева от 1 юли. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски относно предложения пакет от антиинфлационни мерки, цитиран от БТА.

Ще продължим да настояваме и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, посочи той. Свиленски коментира, че тази мярка не намира широка подкрепа, но задача на БСП е да я отстоява в предстоящите преговори. Той каза, че ще настояват за намаляване на ДДС за продуктите в малката потребителска кошница, което още не намира подкрепа, но ще настояват поне за нулева ставка за хляба.

Радваме се, че политиката, която определихме за важна за нашата партия, а именно доходите на хората, цените на стоките и изобщо благосъстоянието на българските граждани, започва да намира подкрепа и изражение в предложенията на коалиционните партньори, коментира Свиленск

 

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 2 месеца

Да ги вдигат тия пенсии, че телефонните измамници я поокъсаха. Как да дигат нови къщи във Ветово? Е, и сега през ден някой дъртак им хвърля по 20-30 бона( имали, дали) ама тогава ще е масово, ще има нови схеми и нов прокурор, дето не го е.ве за измамените. А какво да кажем ние , работещите, чиито заплати не се вдигат? От чии джоб ще вземат пенсиите, от хляба и бъдещето на чии деца ще теглят заеми? После пенсионерът отива и хоп! с червената бюлетина гласува ПРОТИВ нашето бъдеще.

62

40 ЛЕВА НА ДЕН

преди 2 месеца

ПОЛУЧАВАТ РОМЧЕТАТА И УКРАИНЧЕТАТА, А ЗА НАШИТЕ ЗАЩО Е 0,00 лв. НА ДЕН ?

61

А КОГА ПРАГА В БРУТО

преди 2 месеца

ЗА ДОСТЪП ДО ДЕТСКИТЕ ЩЕ ПРЕМАХНЕТЕ ? > КОГА БЕ ЧЕРВЕНИ ЛИЦЕМЕРИ ?