Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска отговор на въпроса дали посещението на премиера Кирил Петков в САЩ е по покана или по попривикване.

"Премиерът беше унижен и не той, а нашата държава, нивото на срещите му беше много ниско и това е показателно", коментира той.

Още по темата
Костадинов припомни, че в края на миналата седмица стана известно, че нашият премиер ще е на посещение в САЩ като целта му е договаряне на различни политики, свързани с газовия проблем на България.

"Възниква въпросът как така изведнъж се наложи пътуването на Петков като се има предвид, че беше ясно още през януари, че проблем с газа ще има. Дали посещението има друга цел, защото все по-упорито се говори, че то всъщност е не с цел решаване на газовия въпрос, а по-скоро е свързано с инструктаж по отношение на бъдещите политики на българското правителство за РМС", коментира лидерът на "Възраждане".

По думите му все повече се говори, че става дума за сделка, която да успокои обществото, че ако се вдигне ветото за преговорите на РМС за членство в ЕС, България ще получи по-евтин газ, а това нямало как да се случи.

"Това правителство вече не представлява никого вече, дори и своите избиратели", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase