Снимка: БГНЕС

Свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт, заяви пред БГНЕС председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ.

Още по темата
На полицаите пред сградата на Столична община изрично е казано да не се месят, каза Георгиев пред журналисти след инцидента.

Председателят на СОС вземе отношение и осъди действията на представители на „Възраждане”, които докараха вишка на „Московска” 33 и свалиха украинското знаме от сградата на общината с мотива, че „мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”. От партията казаха, че щели да го върнат на украинския посланик.

За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, каза Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

Той съобщи, че от общината веднага са сложили ново знаме.

Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. Очакваме компетентните органи в лицето на МВР да си свърши работата, каза Георги Георгиев.

Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в парламента, а не да се катерят по фасадите на сградите.

Полицаите са се опитали да си свършат работата, но народен представител е осуетил техните действия, заяви още Георгиев и припомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „Московска” 33.
 

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 4 месеца

Що за държава е това ? Защо не се повдигат обвинения за самоуправство и хулиганство и не се отнема имунитета на депутати от "Възраждане" за подстрекателство и участие в нарушения на обществения ред ?

76

Анонимен

преди 4 месеца

Чужди знамена нямат място пред държавни институции!

75

Алекс

преди 4 месеца

Шепа индивиди от утайката на обществото с 5% на изборите се опитват да диктуват дневния ред на това общество.Това е недопустимо.