Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Гражданско неподчинение обяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

В парламента има една българска и шест американски, турски, само не и български партии, каза Костадинов, след като депутатите приеха да се изпрати военнотехническа помощ за Украйна.

Тези хора демаскираха себе си като чуждестранен слугинаж. За нас не остава нищо друго: от днес нататък ние не приемаме това правителство като легитимен представител на властта. Ние обявяваме гражданско неподчинение и призоваваме всеки български гражданин да спре да изпълнява задълженията си към това правителство. Също така ще направим всичко необходимо да блокираме максимално дейността на това правителство. Призоваваме хората да излязат на протести и да блокират всички институции, да не забравяме и военните заводи - ще направим всичко възможно те да не работят нормално, допълни Костадинов.

Българските управляващи провеждат същата политика, каквато провеждаха и украинските управляващи, продължи той. И определи двете правителства като марионетки на САЩ.

Днес това правителство обяви война на нас българите, каза Костадинов. И дори призова хората да не си плащат данъците, въпреки че крайният срок за това вече мина.

България има нужда от нови избори, а страната от преосноваване, настоя той.

Опитът за преврат е в момента. Българското правителство извърши скрит преврат, каза той на въпрос не е ли това държавен преврат.

Ще призовем и органите на реда да спрат да изпълняват заповедите на това правителство, продължи Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase