Снимка: архив, БГНЕС

БСП има ясна позиция по конфликта в Украйна и формата на помощта, която да окажем и тя трябва да е хуманитарна. Защо се караме дали да доставим оръжие, вместо да търсим друга роля - имаме потенциала за търсене на мостове и пътища за излизане от конфликта, защото той ще приключи и е много важен постконфликтият период, за които ще е решаваща роля кой как е участвал. Това заяви в декларация от името на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

Още по темата
"Когато една общност е под заплаха, независимо каква, историята, показва, че се очертават два пътя – или се раздира, или се събира и продължава напред. Живеем под заплаха - ковид криза, икономическа стагнация, военен конфликт под носа ни, които прекроява изглеждащото статукво. Ние реагираме на заплахите по-скоро раздирани, отколкото консолидирани и така на парче правим политика, която ще ни доведе до резултатите на парче“, каза той.

По думите му за БСП две са важните теми – първата е със състоянието на държавността, а втората за конкретни политики.

"Искам като българин в този момент да видя консолидираност, когато хоризонтът е неясен, когато можеш да предвидиш бъдещето си само за месец – два, имаш нужна от сигурност, която не се вижда. Опозицията и коалицията не са в диалог, нужен е и по-сериозен диалог в самата коалиция", призна Стойнев.
 
Според него липсата на разговор между президент, правителство и парламент създава впечатление, че липсва национална цел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase