Снимка: Bulgaria ON AIR

Два политически проекта бяха обявени през миналата седмица – на експремиера Стефан Янев и бившия омбудсман Мая Манолова. Настоящите играчи на политическата сцена разчетоха шансовете им скептично. А те са готови да си сътрудничат помежду си, предава Bulgaria ON AIR.

Формацията на бившия премиер Стефан Янев "Български възход" е факт само два месеца, след като той се сбогува с досегашните си съмишленици в управлението. И днес правителството определя различията с ексминистъра на отбраната като непреодолими.

Още по темата

"Има големи разминавания с г-н Янев по отношение на т.нар. "специална военна операция". Това е недостойна позиция от всеки български гражданин, камо ли бивш управляващ. Не съм изненадана, демократична държава сме. Всеки има право да прави проекти, но се надявам, че в един момент тези проекти ще се обърнат към българския интерес", заяви началникът на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Според най-малката партия в парламента – "Възраждане", проектът има за цел да се разсее част от гласовете на българите.

"Това е поредният американски политически проект, създаден с простата цел да държи българския народ под американската опека. Договорите за продажба на оръжие на посредници, които в момента изпращат боеприпаси в Украйна, са сключени, докато Янев беше служебен министър-председател на България", коментира лидерът на партията Костадин Костадинов.

А освен Стефан Янев, в политическата игра отново официално влезе и бившият депутат и омбудсман Мая Манолова. Тя не изключи възможността да подаде ръка на другите нови формации.

"Дотук анонсите на Янев са за център патриотично – националистическо дясно формирование. Ако си поставят за цел повишаване на доходите, достоен живот за пенсионерите и хората с увреждания, подкрепа за бизнеса и предприемачи – бихме си сътрудничили", даде заявка Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase