Снимка: БГНЕС

Имаме възможност да вкараме 40 млрд. при необходими 3 млрд., това може да стане ако се заявяват количества газ. По времето на ГЕРБ сме направили тези връзки с Турция и Гърция. Това заяви пред Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

Турски поток може в момента да доставя газ за България. Имаме посредници, които ще оскъпят газа със 100 млн. на месец, това се случва, обаче, в момента, добави Биков. Важният въпрос е, че заради това правителство в следващите месеци България ще плаща 100 млн. повече, отколкото плащаше предния месец. Правителството участва в корупционна схема, убеден е Биков.

Има възможност правителството да вкарат 40 млрд., просто трябва да направят предварителни заявки. Защо не са го направили това януари-февруари тази година, попита Биков. Правителството искат да върнат посредниците при доставките на газ, каза още Биков.

Нямам усещане за затопляне на отношенията между ГЕРБ и българския президент. Радев е в позиция да се разграничи публично от настоящото правителство, за да не обира негативите на това, което тези хора правят, добави Биков и каза, че това правителство е изключително слабо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase