Снимка: БГНЕС

Намираме се в притихналия ад в държава, част от Европа. Това е недопустимо и трябва да бъде видяно от повече хора, за да осъзнаят.

Това каза народният представител от „Има такъв народ” Станислав Балабанов, който е част от делегацията, водена от премиера Кирил Петков, обикаляща покрайнините на Киев и запознаваща се на място с щетите от войната в Украйна.

Според Балабанов необходимо е мнозинство в българския парламент, за да бъде оказана помощ на Украйна.

В пленарната зала аз винаги съм призовавал за единна позиция, тук не трябва да се делим на коалиционни партньори, на опозиция. Колкото по-голямо е мнозинството, толкова по-добре. Трябва да имаме единна позиция, каза още Балабанов.

Представители на БСП в делегацията на Петков няма. В Украйна са от ПП, ДБ и ИТН. Левицата е категорична, че няма да подкрепи решение за изпращане на военна помощ за Украйна.

Ще говорим с четвъртия коалиционен партньор, каза Петков и добави, че става въпрос за човешки ценности и е крайно време България да се обедини.

Премиерът Кирил Петков бе категоричен, че правителството няма да падне.

Някои се надяват да не отидат в затвора, защото са извършили престъпление. Други се надяват да не се разкрие, че са откраднали държавни средства. Трети се надяват да не се разбере, че са вземали пари от чужда държава да правят пропаганда, в случая от Русия. Всеки се надява това правителство да падне. Ето тук сме застанали един до друг, няма политически линии, когато става дума за човешки ценности, заяви от своя страна премиерът Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase