Снимка: БГНЕС

„В случай, че коалиционните партньори не осъзнаят, че общественият интерес е по-важен от личния, че нуждите на гражданите са далеч от темите, които са обсъждани в Народното събрание, ще загубят доверието на хората". Това обяви спортният министър Радостин Василев пред Нова Тв.

През седмицата той показа кадри, на които се вижда как Зимният дворец на спорта, намиращ се в столичния квартал „Студентски град”, тъне в разруха и мизерия. Последният ремонт на съоръжението е приключил преди около 4 години и е бил на стойност 6 млн. лв.

„Седмица след като смених ръководството на „Академика 2011„, новото ръководство ме информира какво се случва в Зимния дворец на спорта.

Още по темата
Дружествата, които управляват държавната собственост – „Академика 2011”, „Национална спортна база” и „Сердика”, са били управлявани по престъпен начин”, каза Василев.

Тепърва ще се уточнява какво точно е било ремонтирано с тези средства. По думите му съблекалните, които са ремонтирани, са изцяло в мухъл, а гипскартонът, който е монтиран там, е почти паднал.

Спортният министър заяви, че помещенията, които са били отдавани под наем, са били заключени и министерството е търсило услугите на ключар, за да има достъп до тях. Според него не трябва да има дискотеки в подобна сграда, предназначена за спорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase