Снимка: БГНЕС

Основните причини за спада на доверието идва от скандалите вътре в коалицията. Това обяви пред БТВ социологът от Алфа рисърч Боряна Димитрова.

Експертът признава, че големият спад в доверието към правителството е било изненада за самата нея. Тя коментира последните социологически проучвания.

"Противоречията в правителството блокират дейността на институции. Виждаме това в разногласията за средствата за пътните строители.

Още по темата
Има големи разделителни линии в самата коалиция, които дават отражение върху подкрепата от избирателите на отделните групи. Това правителство дойде с много високо вдигната летва, но настоящата ситуация го накара да остави назад реформаторския ангажимент", заяви Димитрова.

Тя смята, че коалицията може да си върне доверието, ако преодолее вътрешните си противоречия. От коалицията БСП и Демократична България запазват позиции, тъй като не бяха част от противоречията между другите две формации.

ГЕРБ са във вътрешна консолидация, докато Кирил Петков продължава да води по доверие сред политическите ръководители в България.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Г-жо Димитрова, забравихте да кажете,че г-н Петков няма качества за премиер.Тича на срещи с ръководството на С.Македония без външния министър г-жа Генчовска, която научава от Скопие какво се разисква на срещите, не предава паметните бележки от тях на МВнР..Обещава еднолично на македонците без да има предвид,че мин.Генчовска може да откаже да подпише договора и НС да се противопостави.Изразходваха за 3 месеци 9 млрд.лв без тая сума да е гласувана от НС.Слуша Урсула и станахме неприятелска държава

7

Анонимен

преди 1 година

номер 4.точен си.

6

кво доверие

преди 1 година

повече са българите одобряващи Путин отколкото тези одобряващи Кирчо, и то според собствените ви анкети..