Снимка: БГНЕС

В управляващата коалиция няма предварителен разговор по отношение на повторна процедура за издигане на кандидатура за нов гуверньор на БНБ. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев в предаването на Би Ти Ви „120 минути“.

Той каза още, че се надява следващата кандидатура да е на човек, за когото не остават никакви съмнения и зад чиято кандидатура застават всички.

Отливът на доверие към управляващите не се отнася само за управляващите в България – навсякъде в Европа се случва това, защото в момента сме в една сложна геополитическа обстановка, каза още Минчев.

Минчев не се е запознал все още с предложенията за промени в парламентарния правилник и по-специално с исканията на „Има такъв народ“ за повече места в парламентарните комисии. „Вярно е, че БСП има повече депутати в парламента от „Има такъв народ“, защото така се е получило при преизчисляването на мандатите в парламента.

„Аз смятам, че има страна агресор и страна, която се мъчи да се защити, затова съм на мнение, че трябва да окажем военна помощ на Украйна“, каза Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase