Снимка: БГНЕС

"Протестите ще продължат докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите." Това обяви пред Нова тв Пламен Димитров, президент на КНСБ.

"Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата. В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка", добави Димитров.

Той увери, че Василев е съгласен, че в "Автомагистрали - Черно море" няма нужда от още проверки. "Те имат да получават 28 млн. лева за АМ "Тракия" миналото лято.

Още по темата
Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма", заяви Димитров.

Добави още, че  в петък премиерът и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase