Снимка: Bulgaria ON AIR

Ние вярваме в българските магистрати и не допускаме, че тези професионалисти ще провалят труда си. Това обяви народният представител от "Продължаваме промяната" Димитър Гочев пред БНТ.

При недобросъвестно поведение на съответния прокурор или съответния съдебен състав е възможно едно дело да се бави 2 години, но ние вярваме в българските магистрати", допълни Гочев.

Според него сред магистратите в тези институции има притеснения за личната им кариера.

“Аз разбирам тези притеснения и се надявам, че ще можем да ги тушираме. Те ще продължат да работят ще останат в професията, за която са призвани”, увери Гочев.

В правомощията на ВСС е да решава проблема с натовареността и на кой съд колко съдии са нужни, продължи той.

“Това, което ние сме заложили, е някакво разпределение, защото тези съдии имат много висока специализация по въпросите на организираната престъпност, финансовите престъпления, която е ценна.

Още по темата
Това, което сме се опитали да постигнем, тази специализация да се разпространи в съдилищата и да не е концентрирана само в един съд”, обясни депутатът от “Продължаваме промяната”.

Категорично не е вярно, че се закрива специализираното правосъдие, за да няма кой да контролира онези средства., които ще дойдат по Плана за устойчивост. Дори не знам откъде идва тази идея, не мога да си представя как може да се обоснове подобна теза. Нашата идея по-скоро е да подобрим контрола, включително контрола по места”, допълни Гочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase