Снимка: архив, БГНЕС

"Положението на българската армия е трагично". Това каза експертът по международна сигурност и председател на Комисията по външна политика в 45-ото Народно събрание Димитър Гърдев пред БНР.

Още по темата

"Нагледал съм се в Народното събрание на партии, които заявяват, че нямаме нужда от модернизация на армията, както и на правителства, които режеха от тези бюджети. България имаше най-силната армия на Балканите – 2300 танка, над 180 самолета. Всичките тези неща бяха разпродадени на световните пазари с идеята тези пари да се вкарат в обновяването на българската армия и да се достигнат стандартите на НАТО. Къде отидоха тези средства? Това е 30-годишен грабеж", каза Гърдев.

Експертът по международна сигурност коментира военната помощ, която другите държави от НАТО изпращат в Украйна. "Германия изпраща тежко въоръжение - такова, каквото има в складовете си още от времето на ГДР. Тя притежава огромно количество от такива оръжия. Франция пък е производител на такова оръжие", каза Гърдев.
 

Коментари Напиши коментар

63

Слави

преди 2 месеца

Ако армия се нарича отбор юнаци мотивирани от облагите,заплата,намалено раб.време оползотворено в спане и фаспаузи,ранно пенсиониране и получаване на няколко заплати да бмв,и генерали предимно пенсионери получаващи шапка пенсия и шапка заплата.както и почти никаква физ.активност изразена в теглото им;и някоя тунингована и силиконизирана редничка-имаме армия!

62

Анонимен

преди 2 месеца

Най после един да каже истината.Но забрави да каже че бг армията е най голямата държавна мафия.И шуробаджанащината е на много високо ниво.

61

Анонимен

преди 2 месеца

продаваме оръжие на САЩ а те го пращат към Киев. Дано го продаваме а не подаряваме