"Искам да обърна внимание, че абсолютно всички магистрати, които до септември 2021 г. са били под охрана и защита от Бюрото за защита след промяната в закона са преминали веднага под охраната на Главна дирекция "Охрана", като видът на мерките за защита и охрана не е бил променян и е останал същия.

Дори за много от тези магистрати самата физическа охрана е продължила да се осъществява от същите хора". Това обяви заместник - министъра на правосъдието Емил Дечев по повод оповестената по-рано информация за отправяни заплахи срещу обвинител, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той припомни, че по случая има образувано досъдебно производство и затова изнасянето на факти за случая може да бъде нарушение на НПК, съобщи Министерството на правосъдието.

Призовавам ви да не се политизира конкретният случай, силно се надявам да не се злоупотребява с него и да не се използва за някакви цели. Установили сме контакт с МВР, за да може да подпомогнем работата по случая, обяви зам.-министърът на правосъдието.

Не на последно място, случаят е от такъв характер, че голяма част от фактите по него представляват класифицирана информация, добави Дечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase