Снимка: БГНЕС

Опозицията се изказа критично заради отсъствието на премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев от блиц контрола в НС към министър-председателя и вицетата му в първия петък на месеца.

Председателят на парламента Никола Минчев съобщи, че Петков няма да дойде поради неотложни ангажименти, а Василев е в командировка в чужбина. Той обеща, че следващата седмица на заседание ще бъде проведен блиц контролът към тях.

"Може би премиерът си мисли, че днес е професионалният му празник, защото е Денят на шегата и лъжата. Има право да празнува, но щяхме да го празнуваме заедно. Даже аз за днес си купих връзка  "байдънка" в чест на този празник", каза Йордан Цонев от ДПС и уточни, че това е бил неговият поздрав към пленарната зала.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоя, че премиерът трябва да е в НС, за да отговори какво се случва с българските моряци блокирани на пристанището в Мариопул.

Тома Биков от ГЕРБ попита каква ще е тази блиц процедура днес, след като липсват премиерът и вицето.

"Ние сме се подготвили за други хора, а не за Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Трябва да задаваме въпроси днес на Нинова за въпроси, които нямат чак такова отношение към нея, защото тя не е хвърляла бомби тази седмица", коментира той.

Биков отсече, че няма по-голям ангажимент от това да отидеш при началника, а депутатите са началниците на членовете на кабинета.

"Имам чувството, че някои хора започват да се крият. Кирил Петков искаше да уплаши с ареста на Бойко Борисов нас, оказа се, че той уплаши себе си, защото оттогава не можем да го видим", обвини той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase