Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на ИТН за шеф на БНБ няма да раздели коалицията, увери Има Митева.

„В коалиционното споразумение е записано в последния абзац, че коалиционните партньори ще обединят усилия за единна кадрова политика по отношение на органите, които изцяло или частично се избират от НС”, коментира тя пред Нова телевизия.

По думите й ИТН винаги е била последователна.

„Кандидатурата на Любомир Каримански е на масата още от 46-ото НС. Кандидатурата беше единна, по мое мнение, защото участвам в коалиционните съвети. Не съм чула възражение по това име. Не чух и че ще бъде представена нова кандидатура. Подкрепа беше обещавана. Разговарях основно с колеги от ДБ и БСП  - и от никого не чух, че ще представят своя кандидатура. От месеци призоваваме да седнем и да обсъдим тази кандидатура и като че ли всеки път тази тема се отместваше. Нямам отговор защо?”, посочи тя.

Проблем се появил, когато започнали да текат сроковете за първата процедура и то в нейния край. „Нашата кандидатура е била винаги ясна. Не сме търсили кандидати до последния момент. Смятаме, че нашата кандидатура отговаря на всички изисквания на закона”, подчерта Митова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase