Снимка: БГНЕС

Днес парламентарната група на “Има такъв народ” официално ще номинира Любомир Каримански за управител на Българската народна банка. Познавам достатъчно добре господин Каримански. Мисля, че вече и вие го познавате. Това обяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Още по темата
Той определи Каримански като висококвалифициран банков и финансов професионалист с над 20-годишен опит в развитието на финансовия и банковия сектор и успешно приложен лидерски опит. 

"И нещо много важно - всички, които познават Любомир Каримански знаят, че той не може да бъде управляван и никой не може да му нарежда. А това прави кандидатурата му още по-силна", написа Слави Трифонов в профила си във Facebook, цитиран от телевизия Bulgaria ON  AIR.
 
"Внушенията и лъжите няма да спрат мен и моите колеги да правим това, което винаги сме правили. А то е едно и също - правим това, което ни повеляват моралът, законите, правилата. В случая - те, а и коалиционното споразумение, ако щете, ни позволяват, но и ни задължават да излъчим една силна и достойна кандидатура. И ние го правим. Сега всичко е в ръцете на парламента, защото сме парламентарна република и защото е негова работа", коментира Трифонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase