Снимка: БГНЕС
„Политическата вина на Бойко Борисов е, че увеличи зависимостта на страната ни от Русия с „Турски поток“. Когато говорим за съмнения за корупция, за услуга на чужди интереси, „Турски поток“ е емблематичен пример… Основната тема, по която сме спорили с Борисов е руския въпрос“. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, лидер на Републиканци за България.
 
Във връзка с ареста на Борисов той коментира, че „виждаме само публичната срана, очаква се произнасянето на съда“:
 
„МВР направи грешка. Трябва да има достатъчно доказателства… Посоката, в която се върви, е грешна. Нормално е да бъде направена ревизия на предишното управление", заяви Цветанов.
 
Според него новите управляващи трябва да проявят политическа зрялост, каквато към момента не се наблюдава. Обяви, че трябва да се върви към други решения, вземани от политическото ръководство на страната през последните две или три години..
 
Цветанов отправи въпроси към Томислав Дончев, Теменужка Петкова и Бойко Борисов:
 
„Правени ли са срещи с Александър Бабаков, Александър Воробьов - хора от забранителния списък на Европейската комисия, когато се прокарваше идеята за „Южен поток“, и дали тези лица не са участвали в структурирането на цялостния проект по „Турски поток“, който да бъде с отговорност за българската страна, за българското енергийно дружество „Булгартрансгаз“.
 
Според него в първите сто дни от управлението на новото правителство се наблюдават пропуснати възможности. Следи внимателно работата на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase