Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никой не е над закона, дори и правителството, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод арестите на бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

"Арест на лидера на най-голямата опозиционна партия без достатъчно надеждни доказателства, видяхме какво се случи още през първия ден. Това, разбира се, е огромен проблем и голям скандал и насочва изцяло към политическата част този въпрос. Изобщо не коментирам всички пропуски, които бяха признати и от по-голямата част от водещи експерти и анализатори, които никой не може да заподозре в симпатии към ГЕРБ. Видяхте събота и неделя слушахме внимателно анализи. Това, което е притеснителното, е фактът, че се пристъпва към арест без доказателства", каза още Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че оттук нататък не изключва каквито и да е действия, насочени към опозицията. Йорданка Фандъкова заяви, че всички трябва да се безпокоим от начина на действие.

Фандъкова коментира и продължението на метрото. Кметът на София заяви, че от днес стартира строителството на продължението на третата линия на метрото.

"Това са 3 км, с 3 метростанции. Средствата са заложени в Плана за възстановяване и развитие. Да се надяваме, че той все пак ще бъде одобрен, защото ние започваме преди това със заплащане частично на аванса със средства от бюджета на Столична община. Осигурихме ги, за да може да не се бавим и да стартира строителството. Малко повече от 3 години е срокът за строителство, като след това ще имаме 55 км метро мрежа и 50 метростанции.", каза кметът на София.

Тя уточни, че 40 хил. души ще имат възможност дневно да ползват най-удобния екологичен градски транспорт. "С тях общо около 450 хил. души ще ползват метрото след 3 години. Това знаете, че е най-екологичния проект. 85 хил. тона годишно вредни емисии ще се спестяват след построяването на тези 3 км. Да се надяваме, че ще можем да се преборим и осигурим и финансирането за останалите 6 км, с които ще имаме изцяло завършена трета линия. Те са през "Слатина" към "Цариградско шосе", каза още Фандъкова.

Тя поиска гаранция за следващите 3 години, както й е обещано от финансовия министър и от министър-председателя. "Гаранция може да бъде дадена с едно решение на МС, за да можем спокойно докрая на годината да стартираме и строителството на следващия участък", каза още Фандъкова.

Коментари Напиши коментар

59

Шсрк

преди 3 месеца

Е нали по тяхно управление без доказателства бобокови лежаха няколко месеца, тия за една 24 ка реват като заклани кози.

58

1

преди 3 месеца

фандъкова арестите на А.Петров,семейство Баневи,*Наглите*,*Медузите* и т.н.с доказателства ли бяха .че всички арестувани,осъдиха България в Страсбург,и заради твоя *велик*вожд от Банкя,България плати милиони обещетения,на всички оправдани.

57

Пппп

преди 3 месеца

Разбирам защо се претисняваш Фандъчке защото идва твоят ред