Снимка: БГНЕС

Това, което ми  е известно на мен е това, което е известно е известно на цялото общество и се съдържа в официалната информация от МВР. Министерството на правосъдието няма правомощия по действащи разследвания, освен ако от нас не бъде поискана правна помощ по надлежния ред.

Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова минути преди отново да започне парламентарният контрол.

"Призовавам всички - нека да дадем време на разследващите органи да свършат своята работа. Законът трябва да се прилага по един начин за всички. Аз настоявам той да се прилага така, че да бъдат съхранени правата на всички засегнати", каза още министърът на правосъдието.

Тя бе категорична, че не е обсъждала вътрешно политически казуси по време на срещата си с главния европрокурор Лаура Кьовеши. "Коментирахме единствено и само взаимодействието на Министерството на правосъдието с Европейската прокуратура и по-конкретно - необходимите законови изменения", уточни Йорданова.

До този момент МВР не са поискали правна помощ от Министерство на правосъдието.

"Очаквам всички органи на България да изпълнят своите правомощия така, както изисква закона", каза Йорданова. Тя уточни, че очаква това и от главния прокурор, въпреки че настоява за неговата оставка.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase