Снимка: БГНЕС

Около 20.00 часа тази вечер десет цивилни полицаи са влезли в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Първоначално от МВР съобщиха, че Борисов е арестуван и още трима души, сред които Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова. Малко след 21.00 часа тази новина обаче бе изтрита от сайта на МВР.

Още по темата

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов определи случващото се като акция на Гестапо. Адвокатът Менко Менков съобщи, че не го допускат до дома на Борисов. "Нямам представа какво правят. Очакват някаква заповед на някакъв началник. Очаквам и мен да арестуват", каза Менков пред дома на Борисов.

Това е политическа репресия. Така Томислав Дончев определи действията на полицията . "Премиерът Кирил Петков на няколко пъти беше поканен в парламента, вместо това изпрати полиция в дома на лидера на позицията Бойко Борисов. Това има характер на политическа репресия", категоричен е Томислав Дончев.

"Обаждат се от цялата страна и се готвим за протести. Вече сме информирали ръководството на Европейската народна партия за случващото се", каза от своя страна Никола Николов. Той уточни, че Менда Стоянова и Владислав Горанов са си в домовете си и никой не ги е арестувал. В дома на Арнаудова има обиск, поясни още той, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase