Снимка: БГНЕС

Депутатът Тома Биков направи емоционално изказване пред къщата на бившия премиер Бойко Борисов и се закани, че още от утре ще започнат протести срещу управляващите.

"Това правителство трябва да бъде свалено час по-скоро, иначе арестите ще продължат", заяви Биков.

Според него вече сред партийците тече организация и още утре може да има протест, но не уточни къде.

Това е политическа репресия. Така Томислав Дончев определи действията на полицията . "Премиерът Кирил Петков на няколко пъти беше поканен в парламента, вместо това изпрати полиция в дома на лидера на позицията Бойко Борисов. Това има характер на политическа репресия", категоричен е Томислав Дончев.

Още по темата
"Обаждат се от цялата страна и се готвим за протести. Вече сме информирали ръководството на Европейската народна партия за случващото се, сред които Доналд Туск, Антонио Лопес и др", каза от своя страна Никола Николов. Той уточни, че Менда Стоянова и Владислав Горанов са си в домовете си и никой не ги е арестувал. В дома на Арнаудова има обиск, поясни още той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза, че случващото е абсурд и попита какво налага следствени действия да се извършват посред нощ.

Атанасова заяви, че от утре излизат на протест срещу действията на управляващите, на МВР, и на Бойко Рашков.

"На всички измислени герои - днес дойдоха за нас, утре ще дойдат за вас!", заяви от своя страна ПР-ът на партията Никола Николов.

"Оставка" скандират членовете на ПП ГЕРБ, които са пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, където текат следствени действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase